Didim
KSM härkätie2018

Kirkkaasta vedestä tuli sameaa

Somerolla lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt ja Hovilan kartanoon Somerolle palannut Matti Torkkomäki on muun muassa luontokuvaaja. Monen muun kuvaajan tavoin hän on luontotarkkailija, joka havainnoi ympäristön muutoksia.
Osa muutoksesta on luonnollista muuttumista. Iso osa on ihmisen aikaan saamaa. Eroosio oli aiemmin harvinaista, mutta on yleistynyt. Veteen päätyy hiukkasia, joita siellä ei ennen ollut.
– Hirsjärvessä on nykyisin 45 sentin näkösyvyys. 1970-luvulla näki kuitenkin yli metrin, Torkkomäki sanoo.
Hän kokee, että vesistöjen kuntoa on mahdollista parantaa.

Maisema Viikin sillalta Jyrkkiin on kaunis. Kuva Matti Torkkomäki

Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry