Didim
KSM härkätie2018

Liikenne vaatii läsnäoloa

Läsnäolo on aikamme kultaa: harvinaista, tavoiteltua. Myös liikenteessä sitä kaivataan.
Kun aurinko paistaa, tie on suora ja matka tuttu, on usein unohtua, miten pienestä kaikki on autolla ajossa kiinni. Äkkiä edessä voi olla peura, pyöräilijä  tai linkkuun taipunut rekka. Täytyy toimia sekunnin sadasosassa. Ei jää aikaa pohtia.
Tieliikenne vaati viime vuonna aiempaa useamman ihmishengen. Henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia oli yli viisituhatta, ja niissä menehtyi 266 ihmistä. Yli kuusituhatta loukkaantui, eli enemmän kuin 17 joka ikinen päivä.
Nykyautojen tekniikka tuudittaa kuljettajan helposti turvallisuuden tunteeseen. Ajaessaan kääntää rattia, etsii sopivaa radiokanavaa, kohentaa aurinkolaseja. Unohtaa, että kuljettaa elämänlankaa.
Mikään tekniikka ei korvaa kuljettajan tarkkaavaisuutta. Sitä, että tämä havainnoi, ajattelee ja ennen kaikkea on läsnä. Jättää tekstiviestit ja Facebook-tiirailut myöhempään. Keskittyy.
Ajaessa muutamankin sekunnin poissaolo on liikaa.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry