Didim
KSM härkätie2018

Luomutuotanto kovassa kasvussa

Leena-Kaisa Laakso
Luomutuontanto kasvaa vauhdilla Someron seudulla. Somerolta on tullut kesään mennessä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella sekä suhteellisesti että lukumäärällisesti eniten luomusitoumushakemuksia.
– Luomusitoumusta haki Somerolla 10 luomuviljelijää. Kokonaan uusia luomussa aloittavia tiloja on näistä neljä. Loput tilat  hakivat uutta sitoumusta yli viiden hehtaarin lisäalasta tai hakivat myös eläimet luomuun, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ympäristöagrologi Erkki Aro kertoo.
Varsinais-Suomessa luomutuotannon vuotuinen kasvu on ollut kymmenen prosentin luokkaa ja jatkuvaa aina vuodesta 2008, jolloin luomutuen ehtoja parannettiin. Kaikkiaan Varsinais-Suomen ELY vastaanotti keväällä 28 uutta ilmoitusta Eviran luomuvalvontajärjestelmään. Uusia ilmoituksia luomueläinvalvontaan tuli yhdeltätoista toimijalta, joista uusia on seitsemän ja jo luomuviljelyä harjoittavia neljä.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry