Didim
KSM härkätie2018

Vehreys virkistää

Somerolaiset puutarhat kutsuivat tykönsä viikonvaihteessa. Viherpeukalot päästivät paratiisiensa kätköihin.
Puutarhassa puuhastelevat tietävät, miten hyvää mullassa möyryäminen tekee. Vähäinenkin oleskelu luonnossa auttaa. Jo ensimmäiset viisi minuuttia tekevät ihmeitä. Luontokuvien katselu jo rentouttaa.
Vihreän ympäristön on todettu elvyttävän ja virkistävän ihmistä. Vehreys estää ja lieventää stressiä. Se ylläpitää ja parantaa mielialaa ja parantaa elämänhalua. Keskittyminen paranee, samoin vastustuskyky.
Hapekas ilma lienee osasyyllinen. Kasvit tuottavat meille happea ja tasaavat lämpötilaeroja. Ne poistavat ilmasta epäpuhtauksia sekä pienhiukkasia.
Luonnossa ja rakennetussa vihreässä ympäristössä oleskelulla on myönteisiä vaikutuksia terveyteen. Verenpaine laskee, uni tulee silmään puutarhapäivän jälkeen.
Tutkimukset osoittavat myös, että sairastava paranee nopeammin vihreässä ympäristössä kuin paikassa, josta näkymät ja pääsy luontoon tai viheralueelle puuttuvat.
Vehreyden merkitystä ei ole ymmärretty. Astutaan luontoon, tai vain istutaan siellä katsellen vehreyttä. Annetaan luonnon hoitaa.



Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry