Didim
KSM härkätie2018

Sienestäjä löysi albinokantarelleja

 

sieni

Pentti Manner törmäsi sieniretkellään Keltiäisissä oudon värisiin kantarelleihin. Sienet olivat samannäköisiä kuin vieressä kasvaneet keltavahverot, mutta väriltään lähes valkoisia.
Manner otti sienet talteen ja ryhtyi kotona tutkimaan saalistaan. Netistä löytyi kuvia ja tieto, että kantarellista on olemassa myös valkoinen albinomuoto, joka on aivan yhtä hyvä kuin oikea.
On myös havaintoja, että valkoisia keltavahveroita on löytynyt samalta paikalta useana vuonna. Melko harvinaisia nämä albiinot lienevät.2 Responses to Sienestäjä löysi albinokantarelleja

  • Olen myös törmännyt yhdessä paikassa vuodesta toiseen kasvaviin albiinokanttarelleihin. En ole uskaltanut niitä ottaa, kun en ole ollut varma, ovatko kanttarelleja vaikka väritystä lukuunottamatta ovat ihan kanttarellin värisiä. Nämä kasvavat Salossa.

  • Ei kauhean harvinainen

Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry