Didim
KSM härkätie2018

Halloween vai pyhäinpäivä?

Halloweenin toi Suomeen ensimmäisen kerran Helsingin sotainvalidien naisjaosto 1950 Kalastajatorpalla järjestetyn Halloween Partyn muodossa.
Nykyään Yhdysvalloissa suosittu juhla on saanut melko tukevasti jalan ovenväliin myös meillä. Sen viettämiselle ei kuitenkaan ole ihan selkeitä perinteitä, kuten tiistain numerossa ollut katugallup kertoi.
Ongelmallinen on myös ajankohta. Halloween ei ole Suomessa virallinen juhlapäivä, joten sen viettämiselle ole vakiintunutta päivämäärää. Sitä voidaan viettää esimerkiksi kelttiläis-amerikkalaisittain 31. lokakuuta (tänä vuonna maanantai) tai suomalaisen pyhäinpäivän aattona (4.11). Suosituinta on kuitenkin juhlia halloweenia lokakuun viimeisenä viikonloppuna.
Jos kurpitsalyhtyjen kaivertaminen ei kiinnosta, voi juhlia perinteistä suomalaista pyhäinpäivää.
Pyhäinpäivä on kristillinen pyhimysten, marttyyrien ja vainajien muistopäivä.
Pyhäinpäivää vietetään 31.10.–6.11. välille osuvana lauantaina. Tänä vuonna se on 5. marraskuuta.

Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry