Didim
KSM härkätie2018

Huoli aivoista

Sydän- ja verisuonitaudit ja syövät ovat varsin hyvin tunnettuja sairauksia. Sen sijaan aivosairauksista tiedetään vähemmän, vaikka aivot vaikuttavat elämäämme eniten: ne tekevät meistä ihmisen.
Aivosairaudet ovat yleisin kansansairautemme ja niihin sairastuu vuosittain kymmeniätuhansia suomalaisia. Aivoverenkiertohäiriöihin sairastuu 25 000 henkeä, aivovammoja todetaan 15 000–20 000 ja niiden aiheuttamia jälkitilojen oireita 100 000:lla. Uusia muistisairauksia todetaan noin 14 500 henkilöllä. Näiden lisäksi on vielä psykiatriset aivosairaudet, MS-tauti, Parkinsonin tauti, epilepsia ja unihäiriöt. Esimerkiksi stressin aiheuttama loppuun palaminenkin on aivoista lähtöisin.
Yllättäen on löydetty musiikin suotuisa vaikutus kuntoutuksessa. Musiikista on moneen. Esimerkiksi afaatikko, joka ei pysty lainkaan puhumaan, voi kyetä laulamaan.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry