Didim
KSM härkätie2018

Maalaiskaupungin tietotoimisto

 

img_9555

Kurpitsa on lokakuun kuningas. Suomalaisittain ehkä aika tuntematon vihannes on helppoudessaan ja monipuolisuudessaan kaikin puolin suositeltava tuttavuus.
Maalaiskaupungin tietotoimiston ajankohtaisten vihannesuutisten kokki Päivi Erosen kanssa suorittamiemme tutkimusten mukaan öljynsiemenkurpitsa on kurpitsoista herkullisin. Omansa hän kasvattaa karjanlantakompostipedissä pihamaalla. Siellä kurpitsat ovat iloisesti kasvaneet myös vähän viileämpinä ja sateisempinakin kesinä.
Kurpitsasta voi valmistaa muun muassa erilaisia keittoja, säilykkeitä sekä leivonnaisia. Oman perheeni suosikkiresepti on kurpitsalasagne, joka valmistuu kurpitsakupissa. Rankin työvaihe on kurpitsan teurastus ja kupin kaiverrus, siihen suosittelen käytettäväksi isäntä-poweria.

Lasagne kurpitsakupissa:
Tarvitset: öljynsiemenkurpitsan, lasagnelevyjä, jauhelihaa, tomaattikastikkeen, valkokastikkeen, mausteet sekä juustoa.
Koverra kurpitsasta kuppi, jossa on jäljellä kolme–neljä senttiä hedelmänlihaa. Valmista lasagne paketin ohjeen mukaan. Käytä kurpitsaa uunivuokana.
Anna paistua uunin keskitasolla noin 200 asteessa tunti, puolitoista. Tarkkaile lämpötilaa niin, etteivät kupin reunat kärvähdä. Nauti kurpitsavuoka osana lasagnea.

Maalaiskaupungin tietotoimisto on Meri Vilenin blogi.

Katso video:Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry