Didim
KSM härkätie2018

Näy pimeässä

Syksy tuli ja toi mukanaan pimeät illat. Syysillat vaativat valppautta liikenteessä. Tummaan maisemaan on helppo kadota, niin jalankulkijoiden kuin hirvienkin.
Heijastin takaa jalankulkijalle paremman näkyvyyden liikenteessä, mutta pimeällä liikkuminen vaatii myös kuljettajalta tarkkaavaisuutta. Nyt vaaditaan tarkkuutta, jotta liikenne pysyy turvallisena kaikille.
Jalankulkija lisää omaa ja muiden turvallisuutta kiinnittämällä hihaansa heijastimen. Se, että näkee jalankulkijana auton valot, ei takaa sitä, että autoilija on havainnut kohteen. Heijastin on jalankulkijan tärkein turvavaruste – myös valaistuilla teillä ja taajamissa.
Kuljettajien on muistettava laittaa varsinaiset ajovalot päälle. Valojen asianmukainen käyttö ehkäisee vaaratilanteita ja parantaa ajoneuvon näkyvyyttä.
Myös pyöräilijöiden tulee muistaa, että valon käyttö on hämärään ja pimeään aikaan pakollista. Valo voi olla kiinni pyörässä tai pyöräilijässä: myös otsalamppu kelpaa. Punainen takavalokaan ei ole pahitteeksi, sillä se parantaa pyöräilijän näkyvyyttä huomattavasti.One Response to Näy pimeässä

  • Heijastimet kaikille koululaisille – kamppanja käyntiin kouluissa ja opistoissa

Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry