Didim
KSM härkätie2018

Lintuja ei pidä pelätä

Vielä ei tiedetä, onko Ahvenanmaalta löytynyt lintuinfluenssa korkeapatogeenista tyyppiä. Influenssan tyypillä on merkitystä siipikarjalle ja luonnonvaraisille linnuille. Tärkeää on estää tuotantolintujen ja luonnonvarausten lintujen kohtaaminen.
Ahvenanmaalta löytynyt lintuinfluenssa ei vaikuta tavallisten ihmisten elämään. Lintuja voi esimerkiksi edelleen ruokkia huoletta.
Tilanteen seuraamisessa lintuharrastajat ovat avainasemassa. On syytä ilmoittaa viranomaisille, jos jostain löytyy useita kuolleita vesilintuja. Tautitapauksien löytyessä tietoja kaivataan myös muista lintulajeista ja määristä.
BirdLife kehottaa lintuharrastajia tarkkaavaisuuteen, jotta viranomaisilla on mahdollisimman hyvä kuva tilanteesta.
Euroopassa 2005 esiintynyt korkeapatogeeninen lintuinfluenssatyyppi H5N1 aiheutti median ja jopa viranomaisten ylilyöntejä. Tautipelkoa lietsoivat perusteettomat lintujen talviruokintakiellot ja kehotukset poistaa linnunpönttöjä pihasta.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry