Didim
KSM härkätie2018

Seurakunnan on etsittävä säästökohteita

Someron seurakunnan väkimäärä vähenee noin 100 hengellä vuodessa. Se tietää verotuloissa 20 000 euron miinusta per vuosi.
Kirkkoherra Asko Ojakoski sanoo, että varojen ja maksajien vähetessä on pakko säästää. On etsittävä säästökohteet, sillä tällä menolla rahat eivät riitä pitkään.
Henkilöstökulut ovat yli 60 prosenttia  budjetista. Säästöjä on löydyttävä sieltä.
Työryhmä on valmistellut strategiaa, miten toimia. Se on ehdottanut kirkkoneuvostolle, että vuoteen 2021 Someron seurakunta säästää 175 000 euroa. Vauhti on 30 000–40 000 euroa per vuosi.
Pohdittavana on, miten jatkossa jakaa työt. On mietittävä, mitä tehdään määräaikaisten virkojen kanssa. Otetaanko eläköityvän tilalle uusi työntekijä?
Avun tarvitsijoiden määrä ei ole vähentynyt, kun joka sektorilla leikataan. Matalan kynnyksen palvelujen kysyntä kasvaa.
Esimerkiksi diakoniapuolella apua tarvitsevien kirjo on laajentunut. Apua hakevat tiukilla olevat, väliinputoajat, työttömät, velkaantuneet, perheenjäsenensä menettäneet, väkivallan uhrit ja niin edelleen.
Diakoniatyöntekijöillä on huoli, miten maan hiljaisten käy säästöjen tiimellyksessä. Heidän, joilla ei ole voimia pitää puoliaan.

Lue lisää perjantain 27.1. Somero-lehdestäVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry