Didim
KSM härkätie2018

Hammaspesukoira saa lapset kuuntelemaan valistusta

Hammashoitaja Marjo Suosalo on koiransa Orvokin kanssa valistamassa hampaiden hoidosta runsaat kolme vuotta.

– Lasten kärsivällisyys on lyhyt, ja valistus voi tuntua tylsältä. Koira pysäyttää, kuulijalla on heti antennit pystyssä ja hän on vastaanottavaisempi informaatiolle. Koiran tilalla voisi olla hevonen tai mikä tahansa eläin, tietää hammashoitaja ja monet koirat kasvattanut Marjo Suosalo.
Hän luottaa toistojen määrään ja vaivannäköön. Vanhempien tulee jaksaa muistuttaa lapsiaan hampaiden pesusta ja hoidosta, ja myös pitää oma suunsa kunnossa.
– Nähkää vaivaa ja olkaa määrätietoisia. Ja mitä useammasta suunnasta valistusta ja muistutusta tulee, niin sitä parempi. Se itää parhaiten, toteaa Suosalo.
Orvokki-koira sopii hyvin viestinviejäksi. Yhdysvaltalainen bostoninterrierirotu on ihmisläheinen. Bostoninterrieri on tottunut, että sen ympärillä on paljon ihmisiä ja touhua. Se ei säikähdä, koska on rauhallinen.

Lue lisää tiistain 21.2. Somero-lehdestä

Marjo Suosalo oli hetken aikaa töissä Someron hammashoitolassa ja kiersi myös koiriensa Orvokin ja Tyllerön kanssa opastamassa lapsia hampaiden hoidossa.

 Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry