Didim
KSM härkätie2018

Jos varpaita ei näe vatsalta

Yli puolet suomalaisista aikuisista on ylipainoisia ja joka viides lihava.
Ylipaino kuormittaa koko kehoa. Kohonnut verenpaine vahingoittaa munuaisia ja vaikuttaa haitallisesti koko sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaan. Ylipaino lisää riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen ja sydän- ja verisuonisairauksiin. Ylipaino lisää elinten työtaakkaa: puhdistaakseen kasvavan kehon kuona-aineista, munuaisten on puhdistettava enemmän verta.
Haitallisinta on vyötärölihavuus. Keskivartaloon kertynyt rasva vaurioittaa sisäelimiä ja verisuonia. Ahtautuneet verisuonet nostavat verenpainetta.
Jos varpaita ei näe vatsalta, ovat munuaiset jo vaarassa. Munuais- ja maksaliitto kehottaa panemaan pelikonsolin piiloon ja lähtemään liikkeelle. Jo puolen tunnin päivittäinen liikunta vähentää riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.
Pienempikin liikunnan lisäys vähentää vyötärölihavuutta, vaikka painonpudotus ei olisikaan suuri. Sipsit ja sokerilimut on syytä jättää markettiin. Muista säännöllinen ateriarytmi.
Nouse ylös sohvalta ja lähde ulos. Aloita pienestä: kävele puolenkilometrin päähän ja palaa takaisin. Lisää matkaa päivä päivältä pitemmäksi ja ryhdy ottamaan juoksuaskelia. Johan varpaat alkavat näkyä.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry