Didim
KSM härkätie2018

Vahusneuvostoja kannattaisi hyödyntää kunnallisessa päätöksenteossa

Anssi Kemppi kehotti Somerolla tulevia kuntapäättäjiä hyödyntämään vanhusneuvostoja päätöksenteossaan.

Kimmo Hovila ja Elonhelmet esittivät sota-ajan lauluja.

Eläkeliiton juhlaan sapui kolmisensataa ihmistä.

Eläkeliiton Someron yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Tamminen.

Laskiaisjuhlassa raikuivat sota-ajan laulut.

Eläkeliiton juhlia vietettiin Teeriharjulla.

Kuntavaalit nousivat puheeksi Eläkeliiton Someron yhdistyksen laskiaisriehassa.
– Eläkeliitto ei ota puoluepoliittisesti kantaa vaaleihin, vaan meille on tärkeää se, että saisimme herätettyä vaaleihin kuntatasolla keskustelua ikääntyneiden kuntalaisten hyvinvoinnista ja palveluista, kertoi Somerolle puhumaan saapunut Eläkeliiton toiminnanjohtaja Anssi Kemppi.
– Huhtikuussa Suomen kuntiin valitaan valtuutettuja, jotka saavat sote- ja maakuntauudistusten myötä johdettavakseen aivan uudenlaisia kuntia. Kuntien tehtävät uudistuvat, ja kunnallisilta luottamushenkilöiltäkin edellytetään uudenlaisia ajatuksia ja näkökulmia oman kunnan kehittämiseen ja kuntalaisten hyvän tulevaisuuden turvaamiseen.
– Tulevien valtuutettujen ja muiden kuntavaalien myötä valittavien luottamushenkilöiden tulee huomioida päätöstensä vaikutukset erilaisten ihmisten arkeen. Suomi ja sen kunnat ikääntyy kovaa vauhtia.
– Kunnilla on tulevaisuudessakin vastuullaan hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Tähän tehtävään kunnissa on valmistauduttava jo nyt, muistutti valtiotieteiden maisteri Kemppi.
– Olisi hienoa, jos valtuustoihin valittaisiin mahdollisimman paljon valtuutettuja, jotka ymmärtävät Eläkeliitolle ja sen jäsenille tärkeät teesit, ja huomioisivat ne päätöksentekijöinä.
– Muistutan myös yhteistyön tärkeydestä kuntatason vaikuttamisasioissa. Hyvä yhteistyö vanhusneuvoston kautta lienee paras keino saada ikääntyneiden kuntalaisten ääni kuuluviin kunnallisessa päätöksenteossa.

Lue lisää 2.3.2017 lehdestäVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry