Didim
KSM härkätie2018

Ilmoita kulotuksesta

Roskien polttaminen on yksi yleisimmistä maastopalon syistä. Etenkin kevään kuivattamaan maastoon tuli karkaa herkästi. Viime vuonna Varsinais-Suomessa roskienpoltosta sai alkunsa 61 maastopaloa.
Risujen ja oksien polttamisesta ei tarvitse tehdä ilmoitusta pelastusviranomaiselle. Jos siihen ryhtyy, on osattava tehdä se turvallisesti ja kunnan ympäristömääräyksien mukaisesti.
Puutarhajätteet on poltettava turvallisessa paikassa. Lähelle on varattava vettä ja alkusammutin.
Avotulen tekoon vaaditaan aina maanomistajan lupa eikä risujen ja oksien polttaminen saa häiritä naapuria. Tulta tulee vartioida koko ajan.
Kulotuksesta tai muusta merkittävästi savua tuottavasta tulen käsittelystä on ilmoitettava kirjallisesti pelastuslaitokselle kaksi viikkoa ennen kulotuksen alkamista. Kuivanakin aikana saa kulottaa erityistä varovaisuutta noudattaen, ellei alueen pelastusviranomainen ole kieltänyt avotulen tekoa määräajaksi pelastustoimen alueella tai osassa sitä. Metsämaa tulee kulottaa kulotukseen perehtyneen metsäammattilaisen valvonnassa.
Metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikaan avotulen tekeminen on kiellettyä.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry