Didim
KSM härkätie2018

Lapsiperhe tarvitsee tukiverkkoa

Suomalaiset lapsiperheet kaipaavat eniten tukea lasten hoito- ja kasvatuspalveluihin, arjen tukiverkostojen luomiseen ja kiireettömään yhdessäoloon. Muuttuvan työelämän vaatimusten ja perhe-elämän yhteensovittamiseksi tarvitaan myös niissä avustavia palveluita. Taloudellista tukea ja kannustimia kaipaa hieman yli kolmannes. Asiat tulevat esille Suomalaisen Työn Liiton teettämästä tutkimuksesta.
Suomesta tulisi löytyä lasten hoito- ja kasvatuspalveluita ja arjen tukiverkkoja yhdistäviä palveluita.
Lapsiperheen arki on jatkuvaa nuorallatanssia kodin ja työn välillä. Työelämän tulisi joustavasti mahdollistaa perheen perustaminen ja tarjota tukea perheiden muuttuviin tilanteisiin. Helpommin sanottu kuin tehty. Työpaikalla pitää syntyä tulosta alati pienenevällä joukolla.
Vanhemmat tekevät pitkää työpäivää. Huoli ansiotyön säilymisestä ja rahasta, jolla perhettä elättää, kiepauttaa vaakakupin työn puolelle. Aika läheisten kanssa jää vähiin. Se alkaa näkyä väsymisenä ja riittämättömyyden tunteena. Sekä koti että työ kärsivät.
Tarvitaan tukiverkkoa ja matalan kynnyksen palveluja perheille. Ne ehkäisevät tehokkaasti raskaampien tukitoimien tarvetta. Lasten kanssa vietetty aika on kuin laittaisi rahaa tulevaisuuteen.

Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry