Someron rengas huhtikuu2017

Vihdoin päästiin pellolle

Peltoja on päästy muokkaamaan. Kylvökoneet pörräävät jo. Voi huokaista helpotuksesta: kasvukausi saadaan alkuun.
Viileä sää viivästytti kylvöjen aloittamista ja hidasti etenemistä. Maatiloilla oltiin pitkään lähtökuopissa. Pirteissä oli ilmassa hermostuneisuutta.
Kevätviljojen kylvöt käynnistyivät laajemmin vasta viime viikon loppupuolella. Useimmilla tiloilla kylvöt ovat aivan alussa, mutta etenevät jo vauhdilla. Kylvötöiden arvioidaan olevan 3–7 päivää jäljessä tavanomaisesta aikataulusta.
Toivoa on, jos kylvöt päästään pääosin lopettelemaan toukokuun viimeisten viikkojen aikana. Silloin ei myöhästytä huolestuttavasti kasvustojen kehittymisestä ja valmistumisesta sadonkorjuukuntoon syksyksi. Se edellyttää, että säät lämpenevät, saadaan kasvuun lähtöä varmistavia kevyitä sateita sekä kasvukausi etenee muutenkin normaalisti.
Marja- ja hedelmätarhat ovat kukinnan kynnyksellä.
Kyllä se kesä sieltä sittenkin tulee.Viimeisimmät Somerpalat

[cplw category="2" width="500" height="500" effects="scrollHorz" posts_to_show="8" time="2500" sort_by="date" excerpt_length="10" thumb_width="150" thumb_height="150" date_format="F j, Y" display="title" order="desc"]

Suomi 100 lehti
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150