Didim
KSM härkätie2018

Ekologisesti ja turvallisesti tien päälle

Somero-lehti on jo jonkin aikaa julkaissut erilaisia ekovinkkejä yhteistyössä Valonian kanssa.
Ekolokiset arvot kannattaa muistaa myös juhannuksena, kun lähdetään autoilemaan juhlanviettoon.
Auton pesussa oma piha ei ole paras paikka, jos käyttää liuotinpesuainetta, koska pesuvedet haitallisine aineineen valuvat pihalle.
Jos on tältä keväältä vielä tekemättä, niin hyvä olisi muistaa moottorin huolto, öljyn tarkistus ja vaihto sekä renkaiden paineiden tarkastaminen. Kun ne ovat kunnossa, auton käyttöikä pitenee ja polttoaineen kulutus vähenee.
Säännöllisesti huollettu ja säädöissä oleva auto kuluttaa 0,2–0,3 litraa vähemmän polttoainetta sadalla kilometrillä kuin pitkään huoltamaton auto.
Huoltotoimiin kuuluvat myös ilmansuodattimen ja polttoainesuodattimen vaihto. Myös moottoriöljyt ja suodatin kannattaa vaihtaa uusiin.
Kun sitten lähdetään liikkeelle, muistetaan taloudellinen ajotyyli. Reittisuunnittelulla, ajamalla tasaista nopeutta ja välttämällä turhia kiihdytyksiä sekä äkkijarrutuksia polttoainekuluissa voi säätää jopa kymmenen prosenttia.

Turvallista matkaa!Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry