Didim
KSM härkätie2018

Kansainvälinen nuortenleiri Somerolle

 

CISV Helsinki järjestää kansainvälisen 11-vuotiaiden leirin Somerolla heinäkuussa.
– Neljän viikon mittainen leiri on monikielinen ja monikulttuurinen kokemus. Lapset pääsevät osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin, jotka edistävät yhteistyötä ja kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, kertoo CISV Helsingin sihteeri Milla Ristiluoma.
Leirille osallistuu yhteensä 48 lasta 12 maasta: Brasiliasta, El Salvadorista, Filippiineiltä, Guatemalasta, Islannista, Indonesiasta, Israelista, Italiasta, Meksikosta, Puolasta, Yhdysvalloista ja Suomesta. Lisäksi leirille tulee aikuisten ohjaajia sekä 16–17-vuotiaita junioriohjaajia Kanadasta, Guatemalasta, Italiasta, Meksikosta ja Suomesta.
– Leirin teemana on ihmisoikeudet, joita käsitellään erilaisten leikkien ja aktiviteettien kautta, Ristiluoma sanoo.
CISV on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton vapaaehtoisvoimin toimiva kansainvälisyyskasvatusjärjestö.
Leirin aikana on kaksi viikonloppua, jolloin lapset asuvat isäntäperheissä. Ristiluoman mukaan vielä kaivattaisiin isäntäperheitä.
– Isäntäperheitä tarvitaan 30.6.–3.7. ja 14.–16.7. Asuinpaikalla ei ole väliä, kunhan osallistujat saavat kyydin leiripaikalle Somerolle.
– Otamme myös ilomielin vastaan apuja sponsoroinnin merkeissä. Esimerkiksi ruokalahjoitukset tai bussikuljetusten tai pesulakäynnin sponsorointi merkitsisi paljon. Vapaaehtoisia aikuisia etsitään myös leirikokin keittiöapulaisiksi. Ota yhteyttä (helsinki@fi.cisv.org), jos vapaaehtoistyö kiinnostaa.
Leirin avoimien ovien päivä pidetään perjantaina 14. heinäkuuta.
– Tervetuloa kello 15–18 tutustumaan leirielämään ja leiriläisiin, Ristiluoma toivottaa.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry