Didim
KSM härkätie2018

Puutarhat avaavat porttinsa sunnuntaina

 

Kuva Tuula Kämi

Avoimet puutarhat -päivä kutsuu vierailemaan puutarhoissa sunnuntaina.  Somerolla voi tutustua ruusupuutarhaan, kahteen omakotipuutarhaan sekä kahden vanhan maalaistalon pihapiiriin. Kohteisiin on vapaa pääsy.
Puutarhaliitolla on 500 kohdetta eri puolilta Suomea. Joukossa on tänä vuonna myös somerolainen puutarha; Tuula ja Mauri Kämin Villa Rosa Pajulassa. Omistajiensa intohimoisesti vaalimassa puutarhassa voi ihailla pensasruusuja, pioneja ja vanhan ajan perennoja.  Pelkästään pimpinellaruusulajikkeita on noin 70. Osoite: Rajamäentie 2.
Avoimet puutarhat on Someron Omakotiyhdistyksen ohjelmassa neljättä kertaa, ja paikallisia kohteita on neljä. Anita ja Väinö Halla-ahon omakotitalo sijaitsee Rautelannummella. Harjumaasto on vaatinut muotoilua; portaita ja pengerryksiä.  Kukkapenkit ovat pääosassa, mutta tontilta löytyy myös omenapuita ja kasvihuone. Osoite: Turuntie 348.
Vanhan maalaistalon tunnelmallinen pihapiiri odottaa Jaatilassa, jossa Liisa ja Pentti Virtaperko ottavat kävijöitä vastaan.  Pentin vanhemmat rakensivat tilakeskuksen ostamalleen maa-alalle 1940-luvulla. Vanhat puut ja pensaat muistuttavat heistä. Liisa ja Pentti ovat jatkaneet pihapiirin hoitoa. Kukkapenkkien lisäksi  pihasta löytyy muun muassa iso lampi, nuotiopaikka ja kasvimaa. Osoite: Jaatilantie 262.
Marja-Leena ja Kari Romun  piha ja puutarha Terttiläntien varressa yllättävät monipuolisuudellaan. Alppiruusut kukoistavat metsän reunassa. Perennat kukkivat ja hyötypuutarhalle on oma paikkansa. Metsäiseltä tontilta vie polku mökille, pihasaunalle ja lammelle. Osoite: Terttiläntie 44.
Korvenojan Seppälän pihapiiri Terttiläntien varressa on omassa rauhassaan korkean kuusiaidan suojassa. Vanhojen puiden, pensaiden, kukkivien  kasvien ja kesäkukkien ohella puutarhassa kohtaa betonisia puutarhakoristeita. Kaksi koiraa ja härkä ovat talon taitavan emännän, Kaisa Korvenojan työtä. Osoite: Terttiläntie 235.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry