Didim
KSM härkätie2018

Syksyn odotetaan vielä parantavan viljasatoa

 

Janne Soini on tyytyväinen luomuvehnän satonäkymiin.

Teksti Tarja Kauppinen
Kasvintuotannon ja luomutuotannon asiantuntija Satu Näykki ProAgria Länsi-Suomesta toivoo syksyn vielä parantavan satonäkymiä, kesän säiden oikuttelusta huolimatta.
– Kesä on ollut viileä ja sateinen, keväällä jopa liian kuiva. Joskus tuntuu, ettei näin ihmeellistä vuotta ole ollut koskaan, mutta 2015 oli samantapainen.
– Jotkut kasvustot ovat kärsineet liiasta kosteudesta paikallisesti. Paikoittain ohranoraat olivat keltaisia alkukesästä, nyt tilanne on parantunut. Se on versonut ehkä liikaakin, mutta täyttä satoahan vioittuneista viljoista ei enää tule.
– Täytyy toivoa, että vanha sanonta ”vilu viljan kasvattaa”, pitäisi paikkansa tänäkin vuonna, toivoo Näykki.

Lue lisää24.7.2017 lehdestäVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry