Syömingeissä lapset ja vähäpätöiset vieraat saivat odottaa, kun muu väki söi ensin

0

 

Kai Linnilä

Teksti Tarja Kauppinen

Somerolainen tietokirjailija Kai Linnilä esitelmöi monitoimitalon Tuottajatorilla entisajan kesteistä noin sadanviidenkymmenen vuoden takaa kohti tätä päivää.
– Somerolla 1800-luvun loppupuolella yleisimmät juhlat olivat kinkereitä, häitä ja hautajaisia. Isoissa taloissa kestit olivat isot, pienissä pienet ja torpissa vähäiset. Keskeisin ajatus niissä oli syödä itsensä kylläiseksi, niinpä voidaan puhua syömingeistä, jotka kestivät usein jopa kuusikin tuntia.
– Lapset ja vähäpätöiset vieraat saivat odottaa, kun muut väki söi ensin.

Lue lisää 21.7.2017 lehdestä

Lue myös:  Näin syntyy päre