Didim
KSM härkätie2018

Syömingeissä lapset ja vähäpätöiset vieraat saivat odottaa, kun muu väki söi ensin

 

Kai Linnilä

Teksti Tarja Kauppinen

Somerolainen tietokirjailija Kai Linnilä esitelmöi monitoimitalon Tuottajatorilla entisajan kesteistä noin sadanviidenkymmenen vuoden takaa kohti tätä päivää.
– Somerolla 1800-luvun loppupuolella yleisimmät juhlat olivat kinkereitä, häitä ja hautajaisia. Isoissa taloissa kestit olivat isot, pienissä pienet ja torpissa vähäiset. Keskeisin ajatus niissä oli syödä itsensä kylläiseksi, niinpä voidaan puhua syömingeistä, jotka kestivät usein jopa kuusikin tuntia.
– Lapset ja vähäpätöiset vieraat saivat odottaa, kun muut väki söi ensin.

Lue lisää 21.7.2017 lehdestäVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry