Didim
KSM härkätie2018

Varsinais-Suomessa työttömyys vähenee yhä vauhdilla

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 27 200 työtöntä työnhakijaa. Kesäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa – nyt 3 000 henkilöllä.
Työttömyyden kasvu johtui pääasiassa kesäajalle ominaisista tekijöistä: oppilaitoksista valmistuneiden nuorten tulosta työmarkkinoille ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä.  Viime vuoden kesäkuusta määrä väheni 14 prosentilla (4 500 henkilöllä), kun koko maassa työttömien määrä väheni hieman hitaammin eli 13 prosentilla.
Työttömien osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 12,0 prosenttia eli 1,9 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (12,2 prosenttia)  ja samalla osuus on maan Ely-keskusalueista neljänneksi pienin.
Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien Ely-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.
Ripeimmin työttömien määrä väheni Vakka-Suomen seudulla (-21 %) , kun Turunmaan saaristoissa alenemistahti jäi selvästi hitaammaksi (-6 %). Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen seutukunnissa. Pitkäaikaistyöttömyys vähenee jo 21 kunnassa: esimerkiksi Salossa, Turussa, Raisiossa ja Naantalissa pitkäaikaistyöttömien määrä alenee.
Heinäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.
Somerolla oli kesäkuussa 341 työtöntä työnhakijaa (8,8 prosenttia työvoimasta). Avoimia työpaikkoja oli 20 (29 vähemmän kuin vuosi sitten). Pitkäaikaistyöttömien määrä oli 124 henkeä.
Työttömyysaste oli korkein Salon seutukunnassa (13,4 %) ja Turun kaupungissa (15,5 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (7,3 %) sekä kunnista Oripäässä (6,5 %).Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry