Didim
KSM härkätie2018

Hyvä sato puolukasta

Puolukkasadosta saadaan tänä vuonna hyvä. Puolukka on nyt kypsää koko maassa. Sadon kypsyminen myöhästyi kolmisen viikkoa normaalivuodesta.
Puolukka viihtyy valoisissa kangasmaastoissa ja avohakkuut lisäävät sen satoa.
Puolukkaa voi kerätä vielä lokakuullakin. Pakkasen puremia puolukoita voi käyttää mehumarjoina. Hieman raaka marja sopii puolestaan hillon tai hyytelön valmistamiseen, sillä hyytelöitymistä edistävän pektiinin määrä on silloin korkeimmillaan.
Puolukka sisältää E-vitamiinia enemmän kuin esimerkiksi omena tai appelsiini. Puolukan terveydelle hyödylliset ominaisuudet painottuvat sen sisältämiin polyfenoleihin.
Hiirikokeissa puolukan on todettu ehkäisevän muun muassa runsasrasvaisen ruokavalion aineenvaihdunnalle aiheuttamia haitallisia vaikutuksia.
Puolukkaa ja sen sisältämiä polyfenoleja on tutkittu muun muassa diabeteksen, ylipainon ja bakteeritulehdusten ehkäisyssä.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry