Hyvä sato puolukasta

0

Puolukkasadosta saadaan tänä vuonna hyvä. Puolukka on nyt kypsää koko maassa. Sadon kypsyminen myöhästyi kolmisen viikkoa normaalivuodesta.
Puolukka viihtyy valoisissa kangasmaastoissa ja avohakkuut lisäävät sen satoa.
Puolukkaa voi kerätä vielä lokakuullakin. Pakkasen puremia puolukoita voi käyttää mehumarjoina. Hieman raaka marja sopii puolestaan hillon tai hyytelön valmistamiseen, sillä hyytelöitymistä edistävän pektiinin määrä on silloin korkeimmillaan.
Puolukka sisältää E-vitamiinia enemmän kuin esimerkiksi omena tai appelsiini. Puolukan terveydelle hyödylliset ominaisuudet painottuvat sen sisältämiin polyfenoleihin.
Hiirikokeissa puolukan on todettu ehkäisevän muun muassa runsasrasvaisen ruokavalion aineenvaihdunnalle aiheuttamia haitallisia vaikutuksia.
Puolukkaa ja sen sisältämiä polyfenoleja on tutkittu muun muassa diabeteksen, ylipainon ja bakteeritulehdusten ehkäisyssä.

Lue myös:  Kotimaista ostoskassiin