Didim
KSM härkätie2018

Rokote nyt kevään aaltoa vastaan

Influenssa-aallon iskiessä jopa puoli miljoonaa suomalaista jää joka vuosi sängyn pohjalle tautia potemaan.
Influenssa leviää ihmisestä toiseen kosketus- ja pisaratartuntana. Yksi tapa suojautua taudilta on ottaa influenssarokote jo hyvissä ajoin ennen ensimmäistä tartunta-aaltoa. Influenssakauden huippu osuu Suomessa vuosittain kevättalveen, joten influenssarokote suositellaan otettavaksi viimeistään marras-joulukuussa. Silloin elimistö ehtii kehittää riittävästi vasta-ainetta ennen tartunta-aallon alkamista.
Rokotteen lisäksi hyvä käsihygienia auttaa suojautumaan taudilta. Työpaikoille ja koteihin voisi hankkia käsidesiä tai ainakin muistuttaa käsienpesun tarpeudesta. Kansansuussa kulkenut neuvo opastaa saippuoimaan käsiä niin kauan, että ehtii laulaa kolmesti ”Paljon onnea vaan”.
Aivastamaan tai yskimään voisi opetella käden sijaan nenäliinaan tai hihaan.
Tyypillisesti influenssaan kuuluvat korkea kuume, voimakkaat nivelkivut, väsymys, vilunväristykset, päänsärky, huonovointisuus ja kova yskä.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry