Didim
KSM härkätie2018

Kaupunginhallitus kiristäisi tuloveroprosentin 20:een

Kaupunginhallitus ehdottaa yksimielisesti ensi maanantaina kokoontuvalle valtuustolle, että tuloveroprosentti nostetaan ensi vuonna 20:een. Nykyinen veroprosentti on 19,5.
Puolen prosentin nosto lisää verotuloja 0,6 miljoonaa euroa. Someron saamat valtionosuudet ovat samaan aikaan laskemassa 1,1 miljoonalla eurolla.
Tämän vuoden talousarvion vuosikate oli 660 000 euroa. Syyskuun lopussa toteutunut vuosikate oli kuitenkin 3,5 miljoonaa euroa.
Poistot ovat 2,9 miljoonaa euroa. Siksi tämän vuoden tulos tulee olemaan ylijäämäinen.
Ensi vuoden talousarvioraamissa verotuloiksi oli arvioitu 26,9 miljoonaa euroa. Vuosikatteeksi oli raamissa laskettu jäävän 142 000 euroa ja noin 3 miljoonan euron poistojen jälkeen tilikauden tulos jäi vielä 2,9 miljoonaa euroa miinukselle.
Jo tässä vaiheessa on ilmeistä, että ehdotus jää tilikauden tulokseltaan selvästi alijäämäiseksi myös raamin mukaisella korotetulla tuloveroprosentilla. Vuosikate kuitenkin noussee positiiviseksi.
Kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle, että kiinteistöveroprosentit säilyvät nykyisinä.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry