Didim
KSM härkätie2018

Someron nuorista pidetään huolta

Nuorten syrjäytymisselvityksessä Somero sijoittuu selvästi keskimääräistä paremmalle sijalle. Tutkitusta 176 kunnasta vain alle 20:ssä oli Someroa parempi tilanne.
Helsingin Sanomien selvityksen mukaan koulutus on hyvin määräävää tekijä syrjäytymisen torjunnassa.
Kaupungin sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholmista hyvin tärkeä tekijä nuorten hyvinvointiin on se, että heistä pidetään huolta.
– Meillä Somerolla on ammattitaitoinen ja nuorista välittävä henkilöstö. Jokaisesta nuoresta kannetaan huolta, kiittää sivistysjohtaja lasten ja nuorten parissa työskenteleviä.
– Pienessä organisaatiossa on helppoa tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa neuvoloista päivähoitoon, kouluun, nuorisotyöhön, sosiaalipuolelle ja niin edelleen.
Resursseja ei ole juurikaan vähennetty. Somerolla on ennemminkin lisätty toimintamuotoja ja väkeä, jotka puuttuvat asioihin, etteivät ne menisi solmuun eivätkä ongelmat kasaantuisi. Näin tekee esimerkiksi etsivä nuorisotyöntekijä. On ryhmiä, joissa syrjäytymistä ehkäistään. Yksi esimerkki on myös Tsemppari-toiminta, jossa lukiolaiset auttavat yläasteikäisiä muun muassa koulunkäynnissä.

Lue lisää perjantain 26.1. Somero-lehdestäVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry