Didim
KSM härkätie2018

Somero mukaan valtakunnalliseen varhaiskasvatuskokeiluun

 

Someron kaupunki pääsi mukaan kokeiluun, jossa viisivuotiaille annetaan maksutonta varhaiskasvatusta.
Opetus- ja kulttuuriministeriö hyväksyi kaikki 20 kuntaa, jotka hakivat mukaan valtakunnalliseen kokeiluun. Ne ovat Forssa, Harjavalta, Helsinki, Iisalmi, Jyväskylä, Kempele, Kirkkonummi, Kitee, Kotka, Leppävirta, Liperi, Miehikkälä, Mäntyharju, Oulu, Salo, Somero, Sonkajärvi, Taivassalo, Turku ja Vironlahti.
Joukkoon haluttiin hyvin erilaisia kuntia, jotta kokeilusta saadaan paras tieto jatkoa ajatellen.
Kokeilu alkaa ensi syksynä. Sen mukaan viisivuotiaille lapsille tulee tarjota viikossa vähintään 20 tuntia varhaiskasvatusta.
Somerolla viisivuotiaita on 86. Heistä parisenkymmentä lasta ei ole tällä hetkellä mukana kaupungin järjestämän maksullisen varhaiskasvatuksen piirissä.
Valtio tulee vastaan kustannuksissa.
Ministeriön avustus korvaa 20 prosenttia asiakasmaksutulojen vähennyksistä. Someron on laskettu menettävän noin 30 000 asiakasmaksutuloja, ja valtion korvaus olisi vajaat 8 000 euroa.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry