Didim
KSM härkätie2018

Huonoa renkiä ei saa käyttää

Huono isäntä, mutta hyvä renki, sanotaan vanhassa sananlaskussa. Rengin käyttö on nykyään myös paikoin kiellettyä.
Eli innokkaan siivouspuhurin pauloissa pitää puutarhatöissä muistaa varovaisuus tulen kanssa. Roskien polttaminen on yksi yleisimmistä maastopalon syistä. Viime vuonna Varsinais-Suomessa roskienpoltosta sai alkunsa 54 maastopaloa.
Somerolla puutarhajätteen polttaminen on asemakaava-alueella kielletty. Pieniä määriä risuja, oksia sekä puhdasta, kyllästämätöntä ja maalaamatonta puuta saa kuitenkin polttaa. Sytykkeenä saa polttaa puhdasta paperia, pahvia ja kartonkia kiinteissä lämmityslaitteissa ja uuneissa. Muu jätteenpoltto on kielletty.
Taajama-alueen ulkopuolella poltettavaksi kelpaavaa puutarha-, maatalous- tai metsätalousjätettä saa polttaa myös avotulella. Muiden jätteiden poltto on kielletty.
Pitää kuitenkin muistaa, että poltosta ei saa aiheutua kohtuutonta haittaa naapureille.
Polttamisesta ei tarvitse tehdä ilmoitusta pelastusviranomaiselle. Kannattaa silti muistaa, että haittaa aiheittavasta tulenkäsittelystä voidaan sakottaa.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry