Didim
KSM härkätie2018

Lentopallossa pelataan kiistoja aiheuttanutta naisten ykkössarjaa sunnuntaina

 

Teksti Jouni Oksanen
Lentopallokausi alkaa olla paketissa. Jäljellä on vielä yksi loppuottelusarja. Naisten ykkössarjan loppuottelukamppailut alkavat lauantaina Kouvolasta ja jatkoa seuraa sunnuntaina Someron monitoimitalolla.
Kymenlaakson pääkaupungissa on naisten lentopallossa ollut koko kauden ajan todella kova vauhti päällä. Kouvolan Lentopallo-57 on kerännyt kotiotteluihinsa kauden aikana keskimäärin kaksisataa katsojaa ja pudotuspeleissä joukkue on hätyytellyt kolmensadan katsojan rajaa.
KoLen kotikenttä, Kouvolan legendaarinen Kuntotalo on viimeisissä otteluissa ollut lähes ääriään myöten täynnä. Kotijoukkueen kannustus on otteluissa ollut kuin eteläisessä Euroopassa ja melutaso on ylittänyt säädetyt desibelirajat.
Vastustajille Kouvolan hornankattila on ollut paha paikka. Yksikään vierasjoukkue ei ole Kuntotalolla onnistunut kotijoukkuetta kaatamaan. SoPa matkaa lauantaina murtamaan tätä kuuluisaa Kouvolan taikaa.
Pelinsäännöt ovat selvät: Paras kolmesta -järjestelmällä pelattavan ottelusarjan voittaja nousee ykkössarjaan.

Finaaliotteluiden järjestäminen on herättänyt suuria tunteita myös kentän ulkopuolella. Sarjaohjelman mukaan joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen piti olla jo viime viikonvaihteessa, mutta SoPan pelaajista merkittävä osa pelasi silloin B-tyttöjen SM-turnauksessa. Lentopalloliiton kilpailusäännöt ovat yksiselitteisen selvät, joten kilpailupäällikkö Jari Lankisen kilpailuryhmän päätös siirtää pelien alkamista viikolla perustuu voimassa olevaan sääntötulkintaan: Mikäli ohjelman mukaiset pelipäivät nuorten sarjoissa osuvat aikuisten sarjojen kanssa samoille pelipäiville, pitää aikuisten sarjojen ottelut siirtää, jos joukkueessa on juniorisarjoissa pelaavia nuoria.
Tätä sääntömääritettä ei KoLe kuitenkaan suostunut hyväksymään. Asian tiimoilta käytiin värikästä keskustelua niin lentopalloliiton kilpailuorganisaation, Kouvolan Sanomien ja sosiaalisen mediankin välillä.
Lopulta lähes kaksi viikkoa kestänyt värikäs episodi päättyi ja peliohjelma onnistuttiin sopimaan. Vielä on kuitenkin epäselvää se miten ja milloin joukkueiden välinen mahdollinen kolmas ottelu pelataan.

Lue lisää lentopalloa 20.4.2018 lehdestäVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry