Didim
KSM härkätie2018

Mitä lapsiperheille Somerolla kuuluu?

 

Ensimmäinen nelivuotiaisiin lapsiin ja perheisiin kohdistuva tiedonkeruu on parhaillaan käynnissä 290 Manner-Suomen kunnassa, myös Somerolla.
Kaikki perheet, jotka näissä kunnissa osallistuvat 4-vuotiaan lapsen laajaan terveystarkastukseen lastenneuvolassa lokakuun loppuun mennessä, voivat osallistua tutkimukseen.
Tutkimuksen toteuttaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tutkimus liittyy hallituksen kärkihankkeeseen Lapsi- ja perhepalveluiden uudistaminen (LAPE).
Lasten terveys, hyvinvointi ja palvelut (LTH) -tutkimus tuottaa tietoa vanhempien näkemyksistä omasta ja perheensä terveydestä, hyvinvoinnista ja palvelukokemuksista. Kyselylomakkeessa vanhemmat vastaavat esimerkiksi siihen, millainen lapsen terveydentila on, miten lapsi viihtyy varhaiskasvatuksessa ja kiusataanko lasta. Tietoa hankitaan myös siitä, millaisia tukiverkostoja perheellä on, miten työn ja perheen yhteensovittaminen sujuu, miten palvelut ovat vastanneet lapsen tai perheen tarpeita.
Myös nelivuotiaat lapset pääsevät tutkimuksessa ääneen. Heiltä kysytään: Mitkä asiat tekevät sinut iloiseksi ja mitkä harmittavat?
Vanhemmilta saadut tiedot yhdistetään lastenneuvolan terveydenhoitajilta saatavaan ammattilaistietoon ja rekisteritietoon.
Tutkimuksen tuottama tieto julkaistaan tiedonkeruun päättymisen jälkeen THL:n sähköisessä tulospalvelussa, jossa voi tarkastella oman alueen perheiden kokemuksia, toiveita ja tarpeita sekä verrata niitä vaikka naapurikuntaan, maakuntaani tai koko maahan.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry