Didim
KSM härkätie2018

Alkoholi haittaa palautumista

Säännöllinen alkoholin nauttiminen haittaa palautumista stressistä ja rasituksesta, vaikka juominen pysyisi maltillisena. Kesälomalla ja kesäisen sään siivittämänä alkoholin nauttimisesta tulee helposti tapa. Pari saunaolutta iltaisin, viikonloppuna pistäytyminen ravintolan terassilla tai juhlissa, mökillä kuohuvaa laiturin nokassa. Ajattelemme, että lomalla ei tarvitse pingottaa alkoholin suhteen. Ajatusmallia olisi muutettava, jotta loman tarkoitus, lepääminen, toteutuisi.
Lomalla pitää viettää alkoholittomia päiviä. Jo kaksi annosta alkoholia heikentää yöunen palauttavaa vaikutusta. Vaikka alkoholista tulisi rentoutunut olo ja se auttaisi saamaan unen päästä kiinni, todellisuudessa syvän unen alkaminen vain siirtyy ja uni katkonaistuu. Keho tottuu säännöllisiin alkoholiannoksiin. Sen huomaa parhaiten sietokyvyn kasvuna ja mielitekona. Jos löytää jatkuvasti syitä, jotka oikeuttavat alkoholin nauttimiseen, on pysähdyttävä miettimään tilannetta. Loman lopuksi juomisputki voi olla vaikeaa saada poikki omin avuin. Tällöin on muistettava, että esimerkiksi työterveyshuollosta saa apua ongelmaan. Koskaan ei ole liian myöhäistä katkaista liiallista alkoholinkäyttöä.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry