Didim
KSM härkätie2018

Harvinaista herkkua ja haittaa

Toukokuu oli tänä vuonna ennätyksellisen lämmin. Ilmatieteen laitos on kirjannut tukun sääennätyksiä, joita ovat muun muassa Suomen mittaushistorian lämpimin toukokuu, korkein havaintoasemalla mitattu keskilämpötila, eniten hellepäiviä sekä kuivuusjakson pituus paikoin poikkeuksellinen.
Koko maan keskilämpötila, 11,6 astetta, ylitti edellisen ennätyksen vuodelta 1963 jopa 0,5 asteella.
Vertailukelpoinen aineisto alkaa 1900-luvun alusta. Toukokuun keskilämpötila oli yleisesti 4–5 astetta pitkän ajan keskiarvoa korkeampi.
Hellepäiviä oli yhteensä 14. Aiempi ennätys, 12 hellepäivää, oli vuodelta 1984.
Tyypillisesti hellepäiviä on toukokuussa kolme.
Asialla on myös kääntöpuolensa, sillä kevätviljat ovat orastuneet heikosti. Hellejakso verottaa satoa myös hyvin orastuneilla lohkoilla. Helteiden takia kasvu on nopeaa ja kasvuvaiheet loikitaan läpi. Pensominen jää vähäiseksi ja kasvustot voivat olla harvoja.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry