Didim
KSM härkätie2018

Somerolaiseksijä loi klapirinkulan – halonhakkuu ei enää rasita selkää

Somerolainen keksijä tekee nyt halkoja selkää säästämällä. Somero-lehti esittelee hänen keksintönsä uusimmassa numerossaan.

Somerolainen pellepeloton, Markku Uusimäki kehitteli halonhakkuuseen klapirinkulan ja haki keksintönsä myös Patentti- ja Rekisterihallituksen hyödyllisyysmallirekisteriin.
– Keksintöni helpottaa halonhakkuuta ja säästää selkää, sanoo Markku Uusimäki.
Klapirinkulan kehä ja jalat ovat joustavaa kumia.
– Ne antavat periksi, jolloin mahdollisesta kirveen varren osumasta kehään tulee pehmeä, selvittää keksijä turvallisuusnäkökohtaa.

Kumiosa kootaan ensin. Uusimäki on kehitellyt asennusristikon, jonka avulla klapirinkula on helppo asentaa oikealle korkeudelle hakkuupölkyn päälle.
Halkaistava halko laitetaan rinkulaan.
– Puu jää kehikkoon eikä kierähdä yli. Se perustuu siihen, että kehän asennuskorkeus on polttopuun pituuteen nähden yli sen puolivälin, laskee Uusimäki.

Lue lisää1.6.2018 lehdestäVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Ämyri -30.8.2018
Plus-tilaus
TS rekry