Didim
KSM härkätie2018

Esasta kuusi urheilijaa Kalevan Kisoihin

 

Someron Esan kärkimörssärit Johanna Witka ja Henri Liipola.

Teksti Aulis Tiensuu
Yleisurheilun Suomen mestaruuksista kisataan Jyväskylässä torstaina alkavissa ja sunnuntaihin jatkuvissa Kalevan Kisoissa. Someron Esasta kisoihin on lähdössä ennätysmäärä kaikkiaan kuusi urheilijaa Minna Nikkanen, Tommi Holttinen, Henri Liipola, Johanna Witka, Silja Kosonen ja Linnea Harala.
Lisäksi Eemeli Salomäellä ja Jan Pihkasella olisi vielä ollut osallistumisoikeus, mutta he jäävät tällä kertaa vapaaehtoisesti pois. Jenni Vuorella oli naisten keihään minimiraja ylitettynä, mutta osanottajamäärää lienee karsittu, koska ilmoittautumisesta huolimatta hänen nimeään ei listoilla näy.
Berliinin EM-kisoihin valittu kolmikko Liipola, Nikkanen ja Holttinen ovat vahvoja mitalisuosikkeja tälläkin kertaa. Henri Liipola voitti viime vuonna ensimmäisen mestaruutensa ja tänä kesänä hän on ollut kotimaan kentillä ylivoimainen ykkönen. Kuudensiin Kalevan Kisoihinsa valmistautuva Liipola on esittänyt tasaisen varmaa kuntoa, mutta mestaruus ei ole kuitenkaan etukäteen täysin varma. Eikä varsinkaan, mikäli David Söderberg ilmestyy kesän ensimmäiseen kilpailuunsa.
Liipolan kesän kärkitulos on 75,47 ja seuraavina tilastossa ovat Aaron Kangas 72,09, Tommi Remes 70,87, Tuomas Seppänen ja Roope Auvinen 70,12. Miesten moukarikarsinta heitetään perjantaina kello 14.20 ja finaali lauantaina kello 19.10. Esan Jani Pihkanen joutuu selkävaivojen vuoksi jäämään pois.
Naisten moukarissa Johanna Witka on mukana kolmatta kertaa, vuosi sitten Kalevan Kisat jäivät väliin nuorten EM-kisojen vuoksi. Witka on kauden tilastossa viidentenä tuloksella 62,70, joten on vahva ehdokas pistesijoille. Loppuvuodesta 16 vuotta täyttävä Silja Kosonen lähtee hakemaan kokemusta. Hän on tuloksellaan 54,59 tilastossa 15. Finaaliin pääsee karsinnasta 10. Naisten moukarikarsinta heitetään torstaina kello 18 ja finaali perjantaina kello 19.25.

Lue lisää 17.7.2018 lehdestäVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Ämyri -30.8.2018
Plus-tilaus
TS rekry