Didim
KSM härkätie2018

Mistä löytyvät perinteiden jatkajat

Seuraavan 10 vuoden aikana joukostamme siirtyy ajasta iäisyyteen valitettavan paljon ihmisiä, jotka vievät mukanaan jonkin perinteisen taidon taitamisen. Ovatko nämä henkilöt ehtineet opettaa taitoaan jälkipolville, tai onko sellaista jälkipolvea ollut edes olemassa, jolle opettaa?
Vaarassa ovat kadota tietyt käsityötaidot tai joidenkin koneiden käytön osaaminen. Liipaisimen alla on myös melkeinpä kaikki eläimen kanssa yhdessä tehtävä työt, erityisesti hevosvetoisten peltotyökoneiden käyttö. Vaikka kiinnostusta näiden opetteluun olisi, harvalla on aikaa ja mahdollisuuksia. Puuttuvat osaava hevonen ja toimivat työkoneet.
Kysymys kuuluu myös, mikä kaikki on sellaista perintöä, jonka kuuluu säilyä. Kehitys kehittyy ja maailma muuttuu. Mistä asioista on tarpeellista ja mahdollista pitää kiinni ja mistä löytyvät jatkossa ne henkilöt, jotka näyttävät museoissa ja varastoissa säilytettävien esineiden ja koneiden käyttötarkoituksen?Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry