Didim
KSM härkätie2018

Ol Hollilla kyntökilpailu piikkipyörätraktoreilla, Saksasta vieraita

Kira Kauppi
Ol Hollil -tapahtuman yhteydessä tänään lauantaina 14.7.  Mäkilän traktorimuseolla järjestetään ensimmäistä kertaa kyntökilpailu piikkipyörätraktoreilla.
– Heikki sai idean kilpailusta ja eräs harrastaja, Kimmo Kotta, joka kirjoittaa juttuja Koneviestiin, innostui, että samanmoista ei ole aiemmin missään pidetty. Nyt on tulossa muutama osanottaja muualta ja omasta takaa on useampi piikkipyöräinen traktori, jolla voisi kyntää, Pekka Mäkilä kertoo.
Sääntöjen mukaan kyntöaurassa ei saa olla nostolaitetta, vaan nosto on tapahduttava käsin, eikä traktorissa kumipyöriä. Kilpailua tuomaroi kynnön maailmanmestari Paavo Tuominen. Arvioitavina ovat esimerkiksi viilun suoruus ja aurojen tekemän jäljen samanlaisuus.
– Kilpailu pidetään kesantomaalla, jossa ei ole paljon tilaa kääntää. On hauska nähdä, kuinka siinä tulee käymään, Mäkilä sanoo.
Traktoreiden lisäksi voi nähdä vanhanajan työkoneita ja työnäytöksiä.
– Meillä on toista sataa traktoria, traktorikavalkadi, käsinpaalausta, hevosvetoisia työkoneita, langan kehräystä, käsitöitä ja höyrykone 1800-luvulta. Paikalle saa tulla omalla traktorillakin. Saksasta tulee pieni porukka ajaen vanhoja traktoreitaan.
Uusin tuttavuus Mäkilän pihalle ajettiin Koski TL:stä.
– Traktori oli seissyt taivasalla 50–60 vuotta. Vaihdoimme moottoriin magneeton, niin jo lähti käymään ja toimii hyvin.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Ämyri -30.8.2018
Plus-tilaus
TS rekry