Didim
KSM härkätie2018

Sigrid Aminoffin taidetta Tampereelle – Somerolta etsitään teoksia ja tarinoita

Sigrid Aminoff: Antonia, 1940-luvun loppupuoli, öljy 75 x 70 cm.

Teksti Kira Kauppi
Tampereella Hiekan taidemuseossa avataan ensi keväänä Sigrid Aminoffin (1904–1994) retrospektiivinen näyttely. Aminoff asui tyttärensä kanssa Someron Hirsjärvellä vuosina 1940–1952. Nyt taiteilijasta tutkimusta tekevä kuvataiteilija Tiina Lamminen etsii tietoa ja tarinoita Aminoffin elämästä sekä tietysti teoksia, joita Aminoff myi esimerkiksi suoraan Hirsjärven Wiikin-talossa olevasta ateljeestaan.
– Sigrid Aminoff oli hyvin ammattitaitoinen ja tuottelias. Somerolla hän remontoi taloonsa ateljeen, jossa piti avoimia ovia. Hänellä oli myös useita näyttelyitä Helsingissä. Hiekan taidemuseon näyttely tulee olemaan laajin tähän mennessä järjestetty, Lamminen sanoo.
Aminoff piti tarkkaa kirjaa työskentelystään ja myydyistä teoksista. Arkistointia tutkittaessa on löytynyt Somerolla tauluja ostaneiden nimiä. Luettelossa lukee muun muassa Ahonen, Kolehmainen, Eglund, Salmi, Lenkkeri ja Karenius. Yhden teoksen kohdalla ostajan nimeksi on merkitty ”osuuskaupan rouva” ja ostovuodeksi 1952.
– Olisi hieno, jos näitä teoksia löytyisi tulevaan näyttelyyn. Myös pienimmätkin muistot ja tarinat olisivat minulle tärkeitä.

Lue lisää 17.7.2018  lehdestäVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Ämyri -30.8.2018
Plus-tilaus
TS rekry