Didim
KSM härkätie2018

Vieraslajia ei saa päästää valloilleen

Autoilijat ihastelevat tienvarsilla kukkivia lupiiniryppäitä tai jättipalsameita, joilla rumat nurkat on saatu peittoon. Nämä kasvit ovat niin sanottuja haitallisia vieraslajeja, jotka hallitsemattomina alkavat vallata luontaisilta alkuperäislajeilta tilaa ja elämisen mahdollisuuksia. Vieraslajit ovat uhka koko ekosysteemille.
Somerolta löytyy niin jättipalsamia, jättiputkia kuin muitakin haitallisia vieraslajeja. Niitä on hävitetty kaupungin joutomailta. Hävitystyö vaatii asiantuntemusta, aikaa ja pitkäjänteisyyttä.
Tänä kesänä kaupunki aikoo avata nettiin sivuston, jonka kautta saa tietoa kaupungin toimista vieraslajien torjunnassa. Yhteyttä toivotaan otettavan, jos havaitsee Somerolla haitallisia vieraslajeja, varsinkin jättiputkien osalta, mutta myös jättipalsamiesiintymät kiinnostavat.

Lue lisää perjantain 20.7. Somero-lehdestä

 

Puutarhuri Katariina Kauriinoja sanoo Somerolta löytyvän jättiputkea, jättipalsamia ja komealupiinia, sekä monia muitakin haitallisia vieraslajeja. Kuvassa on jättiputki.One Response to Vieraslajia ei saa päästää valloilleen

Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry