Maistuuko sirkka?

0

Somerolla on tänä kesänä kokeiltu kotisirkkoja ravintola-annoksissa. Hämmästyttävän hyvin ovat hyönteiset kelvanneet. Ravintolasta kerrotaan, että asiakkaat eivät ole yksin tyytyneet maistamaan, vaan tilanneet lisääkin seuraavalla kerralla poiketessaan.
Raja on vedetty jauhomatoihin, niihin somerolaiset eivät ole halunneet tutustua lähemmin.
Yleisesti Someron ruokapaikoissa hyönteisannoksia ei ole kyselty eikä tarjottu. Toki yrittäjät ovat valmiita ottamaan sirkkoja listoilleen, jos asiakkaat haluavat.
Niin kuin yritysmaailmassa yleensäkin: Asiakkaan ehdoin mennään.
Samantyyppisissä tunnelmissa ollaan myös ruokakaupoissa. Kysyntää ei ole ollut. Joitain hyönteistuotteita löytyy hyllyistä, mutta usea tarjolla ollut on poistunut valikoimista.
Tällä hetkellä uskotaan, että hyönteisiä tullaan hyödyntämään tulevaisuudessa enenemässä määrin ihmisten ravinnoksi. Ei se huono vaihtoehto ole, sillä hyönteisravinnon kasvattaminen ei kuluta luonnonvaroja läheskään yhtä paljon kuin muun lihan.

Lue myös:  Kesä näkyy ja tuntuu