Didim
KSM härkätie2018

Miksi ampiaisia on nyt niin paljon?

Ampiaisia on tällä hetkellä luonnossa paljon ja ne ovat välillä hyvinkin ärhäkkäinä osallistumassa terasseilla yhdessä ihmisten kanssa syöminkeihin ja juominkeihin. Ne muuttuvat ihmisläheisiksi ja hakeutuvat lautasille sekä makean että suolaisen ruuan perässä.
Somero-lehden lukija kysyy, miksi ampiaisia on nyt niin paljon. Vastaajana on Someron lukion biologian opettaja Terhi Lindroos.
– Kuuma kesä on luonut aika edulliset olosuhteet hyönteisten lisääntymiselle ja niiden joukkoon ampiaisetkin kuuluvat. Syksyn tullen pesistä aletaan poistamaan tarpeettomia asukkeja, sillä ainoastaan kuningatar talvehtii pesässä.
Terhi Lindroos jatkaa, että on olemassa monia hyviä ansavinkkejä ympärillä pyörivien pörriäisten varalle.
– Yksi konsti on laittaa tiskirättiin esimerkiksi sokerivettä, olutta tai siideriä, jotka houkuttelevat ampiaisia luokseen. Rätti laitetaan roikkumaan, ja heti rätin alle noin viiden senttimetrin etäisyydelle laitetaan pieni vati tai lautanen, jossa on vettä sekä siihen sekoitettua tiskiainetta pintajännityksen alentamiseksi. Ampiainen lennähtää lähtiessään aina alaspäin, jolloin se osuu veteen. Jos ampiaisia on paljon, niitä hukkuu veteen nopeasti kasapäittäin.
On hyvä muistaa, että ampiainen kokee uhkaavaksi sen, jos ihminen alkaa huitoa niitä käsillään. Rauhallisuus ampiaisten kanssa on valttia.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry