Didim
KSM härkätie2018

Moporatsia Somerolla – muutama rekisterikilpi lähti

Moottoripyöräpoliisi tutki koeajolla mopoksi rekisteröityjen ajoneuvojen nopeuksia.Teksti ja kuva Armas Töykkälä
Lounais-Suomen poliisilaitoksen liikennesektori suoritti maanantaina valvontaa Someron linja-autoasemalla. Huomion kohteena olivat mopedien nopeudet.
– Tarkistamme koeajolla, onko mopon rakenteita muutettu. Jos näin on, lähdemme tarvittaessa valvontakatsastukseen katsastuskonttorille, ylikonstaapeli Jyrki Ala-Kokki selvitti.
Mopo ei saa kulkea yli 45 kilometriä tunnissa. Jos kaksipyöräinen moottoriajoneuvo kulkee yli 65 km/h, se on moottoripyörä. Muutoskatsastamattomalla moottoripyörällä ajamisesta tulee vero- ja vakuutusseuraamuksia. Lisäksi ajo-oikeudetta kuljettamisesta seuraa sakkoja.
Poliisi poisti valvonnan tuloksena liikenteestä jokusen laittoman kulkuneuvon.
– Muutama rekisterikilpi piti poistaa, yksi mopo katsottiin moottoripyöräksi. Yllättävän vilkasta oli, Somerolla kuljetaan paljon mopolla. Valvonnan tarvetta on, täytyy tulla toistekin.
Poliisilla on mahdollisuus puuttua myös äänenvoimakkuuksiin. Ala-Kokin mukaan muutetun äänenvaimentimen erottaa melunormit täyttävästä yleensä jo silmämääräisesti.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry