Didim
KSM härkätie2018

Poimi sieniä, jotka tunnet

Metsään kannattaa nyt suunnata korin kanssa, sillä sienikausi on vasta aluillaan. Moni ruoanvalmistuksen herkku odottaa poimijaansa.
Jos ei ole vielä sieniekspertti, niin ennen metsäänmenoa on syytä tarkistaa hyvät ruokasienet kirjoista tai nettisivuilta. Oivana apuna metsässä on älypuhelin, jonka avulla voi varmistaa, että tuli poimittua talteen oikea yksilö.
Suomen metsistä löytyy myös myrkyllisiä sieniä, vaikka vakavat myrkytykset ovat harvinaisia. Vakava myrkytys voi johtaa maksavaurioon. Myrkyllinen sieni voi vahingoittaa myös munuaisia.
Suomessa tavallisin maksavaurion aiheuttava sieni on valkokärpässieni. Muita erityisen myrkyllisiä sieniä ovat muun muassa suippumyrkkyseitikki, kavalakärpässieni ja myrkkynääpikkä. Korvasieni on raakana myrkyllinen, mutta oikein käsiteltynä syötävä.
Sienimetsässä ei kannata arvailla, vaan poimia ainoastaan sieniä, jotka tunnistaa varmasti.One Response to Poimi sieniä, jotka tunnet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry