Oopperaa voi nauttia Somerolla elokuvakankaalta

0

Kinoset Oy:n OopperaKino tuo korkeakulttuuria Somerolle oopperan muodossa.
Kinoset Oy:n OopperaKino tuo Somerolla kaksi huippuoopperaa, molemmat Britannian Kuninkaallisen Oopperatalon tuotantoa.
– Elokuvateatteri soveltuu erinomaisesti oopperataltioinnin esittämiseen; suuri valkokangas ja hyvä äänentoisto luovat lähes live-elämyksen. Oopperasta tuttua on myös väliaika, jonka aikana järjestetty tarjoilu sisältyy lipun hintaan, kertoo yrittäjä Vesa Aaltonen.
OopperaKino esitetään keväällä Somerolla kahtena torstaina ja Aaltosen muissa elokuvateattereissa Loimaalla, Huittisissa ja Sastamalassa kolmena torstaina.
Ensimmäinen oopperaesitys on Somerolla 27. helmikuuta, jolloin esitetään Giacomo Puccinin La Boheme. Seuraava ooppera on 20. maaliskuuta, jolloin vuorossa on Puccinin klassikko-ooppera Tosca.
– Kinoset Oy haluaa tarjota mahdollisuuden elokuvateatterielämykseen suurten kasvukeskusten ulkopuolella, kertoo Aaltonen.
Ketjun ensimmäinen elokuvateatteri aloitti toimintansa 1997 Somerolta ja laajeni 2000 vuoden alussa Loimaalle. Huittisissa avattiin 2010 Kino 1–2 ja vuonna 2011 Kinoset Oy osti Bio Sastamalan liiketoiminnan.
Ohjelmisto koostuu koti- ja ulkomaisista elokuvaensi-illoista, mutta myös vaihtoehtoinen ohjelmisto, kuten oopperat ja konsertit, ovat osa ohjelmatarjontaa.
–  Teattereilla voidaan järjestää tilauksesta myös omia elokuva-iltoja ja kokouksia, Aaltonen vinkkaa.

Tosca
Tunteiden paloa Tosca-oopperassa.

Lue lisää 18.2.2014  lehdestä