Somerolaiskoulut pärjäsivät tuikkujahdissa

0

Marraskuun alussa alkanut tuikkujahti päättyi tammikuun lopussa. Kisan tarkoituksena oli aktivoida Loimi-Hämeen Jätehuollon toimialueella olevia koululaisia kiinnittämään huomiota jätteiden lajitteluun keräämällä poltettujen tuikkukynttilöiden kuoria talteen.
Voittajaksi selviytyi Loimaan Puistokadun koulun 9D luokka. Voittajaluokka sai kerättyä 2102 tuikkukuorta per oppilas. Palkinnoksi voittajat saavat 400 euron rahapalkinnon ja sentin/kerätty tuikkukuori. Luokan keräämä tuikkujen yhteismäärä on 31 526 kappaletta, joten rahapalkinto on kokonaisuudessaan 715,26 euroa.
Toiseksi kisassa sijoittui Someron Kirkonmäen koulun 5. luokka ja kolmanneksi Koski TL Talolan koulun 3. luokka. Kirkonmäen koululaiset palkitaan 300 euron rahapalkinnolla ja koskelaiset 200 eurolla. Lisäksi yhteismäärällisesti eniten tuikkuja, eli 36 125 kappaletta, kerännyt Someron Joensuun koulun luokka 3B saa palkinnoksi 200 euroa.
Loimi-Hämeen Jätehuollon toimialueella tuikkujahtiin osallistui 76 luokkaa tai ryhmää ja 1465 oppilasta. Yhteensä tuikkuja kerättiin 867 248 kappaletta.
Koko Suomen alueella tuikkuja oli jahtaamassa yhteensä 807 luokkaa ja  15 272 oppilasta . Yhteistulos koko maassa oli  8 623 449  tuikkukuorta.
Kerätyistä alumiinisista kuorista on mahdollista tehdä melkein 574 897 uutta limsatölkkiä tai melkein 57 uutta pientä Buster-venettä.
Kulutus- ja lajittelutottumuksien lisäksi kilpailun tarkoitus oli myös kannustaa nuoria luovuuteen ja verkostoitumiseen käytettyjen tuikkukuorten etsinnässä. Näissä tavoitteissa onnistuttiin opettajilta saadun positiivisen palautteen perusteella. Kouluilta tuikkukuoret noudetaan helmikuun aikana ja ne jatkavat matkaansa uusiokäyttöön.