Kirsi Nurmen hyppysissä on Somero-lehden talous- ja henkilöstöhallinnon työt

0
Kirsi Nurmi
Kirsi Nurmi

Somerolehti esittelee 90-vuotisjuhlavuotensa innoittamana ihmisiä, joita tarvitaan lehdentekoon. Kysymyksiin vastailee nyt talouspäällikkö Kirsi Nurmi, 53.

Missä asut ja missä sijaitsee työpaikkasi?
– Molemmat Salossa.
Mitä töitä teet Somero-lehdelle?     
– Teemme täällä Örninkadulla Salossa hallinto-osastolla kaikki Somero-lehden taloushallinnon työt ja myös henkilöstöhallintoon kuuluvia asioita.  Hoidamme niin ilmoituslaskutukset kuin kirjanpidotkin yhteistuumin.  Minun tehtäväni on huolehtia, että lehden päätoimittaja ja johto saavat oikeaa ja riittävää tietoa päätöstenteon tueksi niin budjetoinnin kuin toteutuneidenkin lukujen valossa.
Mikä on haasteellisinta työssäsi?       
– Töiden hektisyys ja laaja-alaisuus, mutta ne tuovat töihin myös lisää mielenkiintoa ja vaihtelevuutta. Ne tekevät tästä työstä mielenkiintoisen.  Mikään päivä ei ole samanlainen kuin toinen.
Mikä on kaikkein mieleenpainuvin muisto/kokemus työssäsi? 
– Somero-lehden töiden osalta voin sanoa, että ehkä mieleenpainuvin kokemus oli, kun sain olla työurani alkuaikoina 1995 pari viikkoa Somero-lehdessä Kiiruuntiellä töissä. Tuurasin silloista  kirjanpitäjää. Se oli hieno mahdollisuus tutustua niin työkavereihin kuin somerolaisiinkin.
Silloin hirvitti, kun…
– Somero-lehden arkistossa oli ollut vesivahinko.  Sen tultua ilmi lähes kaikki paperit olivat jo paksun, vihreän homeen peitossa.  Ryhdyimme siivoamaan hengitysmaskit kasvoilla, mutta onneksi siitäkin selvittiin.
Minkälaiselle ihmiselle suosittelet ammattiasi?          
– Taloudesta ja numeroista kiinnostuneelle tarkalle järjestelijälle ja organisoijalle.
Miten itse päädyit ammattiisi?    
– Työurani olen aloittanut markkinoinnin puolella, mutta talouspuolen työt veivät kuitenkin voiton. Minulla on ollut työurani aikana mahtavat ja kannustavat esimiehet, jotka ovat mahdollistaneet tämän.
Mikä on parasta Someron kaupungissa?
– Minulla on vähän kokemusta, mutta jäähallilla olen käynyt ja kaupungin pikkuputiikeissa. Niissä käy muuten väkeä kauempaakin. Matkailijan näkökulmasta Somerolla on paljon katsottavaa. Jo yhdeksänkymmentäluvun lopulla kävin Teemu Lindgrenin vetämillä retkillä.
Lähetä terveisiä Somero-lehden lukijoille:
– Viihtykää lehden parissa ja ottakaa se mukaan arkeenne ja keskusteluihin.  Lehteä tekee positiivinen ja ammattitaitoinen väki.