Paras varjokuva

0

Someron Kamerakerhon helmikuun kuvan aiheena oli Varjo.
Kerhoillassa koolla ollut jäsenistö keskusteli rakentavasti kaikkien kuvien hyvistä ja huonoista puolista, parantamista vaativista asioista kuvaustilanteissa, rajauksista ja jälkikäsittelyiden onnistumisesta.
Lassi Tuomisen kuva Kirkonmäen koulun jääkentältä sai eniten ääniä. Vaikka kuva oli otettu aamukahdeksalta 6.12.2012, se ei tahtia haitannut. Tänä talvena lumiaiheet ovat olleet Kamerakerhon illoissakin harvinaista herkkua. Tuomisen kuvan nimenä on Hiljaisuus.
Valotusaika on sekunti, joten jalusta on ollut tarpeen. Objektiivin aukko on voitu nostaa 16:een, sillä alueella on riittävästi katulampuista tulevaa valoa. Tuominen kertoo jälkikäsitelleensä kuvaa aika rajusti. Ylimääräisiä valoja on poistettu taka-alalta ja lumeen on lisätty rakeisuutta Photoshopin avulla. Värimaailma poikkeaa perinteisistä talvimaisemista.
Jääkiekkomaalin antamien varjojen tärkein leikkauskohta ja valo ovat molemmat sijoitettu onnistuneesti kultaiseen leikkaukseen. Otos on rajattu valmiiksi kuvanottohetkellä.Lassi Tuominen, Hiljaisuus.

Someron Kamerakerho Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/Someron-Kamerakerho-Ry/229732380417417?fref=ts