Poliisi valvoo suojateiden turvallisuutta tällä viikolla

0

Poliisi valvoo tälä viikolla tehostetusti suojatieturvallisuutta. Valvonta toteutetaan ensisijaisesti pääväylien vaarallisilla suojateillä sekä koulujen läheisyydessä.
Suojatievalvonnan ajankohdalla halutaan muistuttaa kaikkia tienkäyttäjiä liikenteen yhteispelistä ja sääntöjen noudattamisesta. Näin keväällä kesärenkaiden vaihdon myötä nopeudet nousevat ja tarkkaavaisuus saattaa herpaantua. Myös pienet koululaiset siirtyvät taas autokuljetuksista liikkumaan sekä koulu- että vapaa-ajanmatkojaan jalan tai polkupyörällä.
Jokaisen tielläliikkujan olisikin poliisin mukaan syytä pohtia, miten omalla käyttäytymisellään voisi parantaa suojatieturvallisuutta. Suojatie ei valitettavasti ole aina nimensä mukainen, eivätkä liikennevalotkaan välttämättä tuo turvaa, koska valo-ohjauksesta huolimatta lähes neljännes suojatieonnettomuuksista tapahtuu tällaisissa risteyksissä. Tätä on syytä korostaa etenkin pienimmille liikkujille.