Somero soi Satumaata koko kesäisen päivän

0

Uusi kesätapahtuma tekee kunniaa säveltäjälle, paikkakunnan monipuoliselle kulttuuritarjonnalle ja väelle, joka innostuu talkoisiin.
Somerolla järjestetään Suviheinäviikkojen avajaisiksi 27. kesäkuuta kulttuuritapahtuma, jossa Unto Monosen sävellys Satumaa soi muodossa jos toisessa pitkin pitäjää koko vuorokauden. Musiikin lisäksi on luvassa monenmoista satumaista ihmisten iloksi.
Tapahtuman vetovastuu on Someron Kulttuurilla. Kulttuuriyhdistykset ovat ideoineet päivän antia. Moni taho on jo mukana, mutta vuorokauden 24 tunnille on vielä tilaa keksiä ja tehdä pikku piristyksiä Satumaa-teemalla. Someron kaupungin markkinointisihteeri Tanja Uusitalo heittää haasteen ilmoille ja pyytää ottamaan yhteyttä kulttuurituottaja Miia Raivikkoon.
– Se voi ihan mitä vaan, kunhan satumaa-aihe tulee esille, selvittää Miia Raivikko.
Ohjelma voi olla pieniä kulttuuritapahtumia kioskien nurkilla, kahviloissa, kirjastossa, kaupoissa, puistoissa tai esityksiä voi viedä vaikka päiväkoteihin ja vanhusten ryhmäkoteihin. Se voi olla laulua, soittoa, maalaamista, näyttelemistä, performanssia, lausuntaa, puhetta, itsensä ja toisen hellimistä… Eli kaikkea sitä, mikä tekee ihmiselle satumaisen olon.
– Haastamme väkeä yhdeksi vuorokaudeksi tekemään Somerosta Satumaan, jossa Liisat voivat olla ihmemaassa, kehottaa Tanja Uusitalo ja sanoo tätä kautta Someroa ja sen kulttuuriantia tehtävän tunnetuksi.
Idean isä on kulttuurivaikuttaja Arto Tuominen. Hän sai markkinoitua hyvän ideansa muille kulttuurinnälkäisille ja vyyhti alkoi muotoutua keräksi.
– Satumaa on laulu, jonka lähes kaikki suomalaiset tietävät. Siinä suomalainen mielenlaatu kajahtaa ilmoille. Ihmiset voivat nyt intoutua laatimaan Somerosta oikean kulttuurin satumaan.
– Mikä paikka voisi olla parempi Satumaa-tapahtuman pitopaikaksi kuin Somero? Ei mikään muu!, tietää Ahti Kukkonen tanssiseura Monokkaasta.