Uusi koulu jo mielessä

0

Kiiruun koulun korjaaminen on todettu liian kalliiksi ja mahdottomaksi. Ely-keskus ja Härkätien Kokoomus vetivät vaatimuksensa pois kaupungin selvitykset kuultuaan.
Aikaa valituksissa ja väistötilojen hankinnassa meni kuukausia. Nyt ollaan paremmalla puolella ja asia etenee. Vanhasta koulusta päästään tekemään purkusuunnitelmia. Sitten on vuorossa arkkitehtien kilpailuttaminen.
Nykyisen rakennuksen suunnittelija, arvostettu Aarne Ervi oli aikaansa edellä. Nyt on aika valita arkkitehti, joka osaa ottaa huomioon tämän hetken opiskeluvaatimukset ja näkee ennakkoluulottomasti tulevaisuuteen. Hienoa jos hän pystyy antamaan myös ripauksia Ervin kädenjäljestä uuteen koulurakennukseen.
Koulun pitää olla osoitus suomalaisesta arkkitehtuurista, mutta myös kotimaisesta ja somerolaisesta hyvin tehdystä työstä. Ennen kaikkea rakennuksen on oltava paikka, jossa lasten ja nuorten on turvallista opiskella ja opettajien ja muiden työntekijöiden työskennellä.
Uuden uljaan Kiiruun koulun on oltava kaunis katsella, mutta se ei saa olla silkkoa sisältä. Sen tulee olla toimiva, siellä pitää olla hyvä olla. Se ei kuitenkaan saa maksaa maltaita.
Vaatimukset ovat kovat, mutta on niitä vuosikymmeniä, jollei -satojakin vuosia säilyneitä rakennuksia osattu ennenkin rakentaa. Miksi ei siis nyt.